Waterbouw

Het water de baas met vakmanschap en innovatie. Van waterbouwkundige en kust- en oeverwerken tot waterzuivering en afzinktechnieken.

De effecten van klimaatverandering zullen ook onze agenda in toenemende mate bepalen. Als waterbouwkundig specialist zetten we ons vakmanschap, moderne technologieën en slimme innovaties in om het water de baas te zijn en te blijven. Denk aan ontwerp, bouw, beheer en onderhoud van kust- en oeverwerken langs primaire en secundaire waterkeringen. Met civiele, elektrotechnische en werktuigbouwkundige oplossingen geven we antwoord op waterbouwkundige vraagstukken.

 

Afzinkprestaties

Strukton Civiel is een leidende wereldspeler met het afzinken van tunnelelementen en caissons. Zo waren we verantwoordelijk voor het opdrijven, transporteren en afzinken van twee enorme caissons voor de Çanakkale Bridge. Ze zijn de fundering van de pylonen voor deze hangbrug over de Dardanellen in Noordwest-Turkije. De caissons zijn op slechts tien millimeter van het doel op de bodem terechtgekomen, ruim binnen de maximale tolerantie van twintig centimeter. Een geweldige prestatie, uitgevoerd door Strukton Immersion Projects.

 

Quote icon Het water de baas met vakmanschap en innovatie, in lijn met de ambitie van de klant Quote icon

Samenwerkingspartner

Waterbouw verbindt. Letterlijk natuurlijk als we bruggen en tunnels bouwen. Maar ook in de samenwerkingen die we aangaan met onze klanten en partners. Een mooi voorbeeld is de Weerwaterbrug in Almere. Dankzij onze zorgvuldige eisenanalyse met alle stakeholders konden we met ons voorstel precies aansluiten op de behoefte. Zowel in het ontwerp, de uitvoering als voor de gebruiksfase hebben we vele duurzame keuzes gemaakt om de ambitie van de gemeente voor een ‘Growing Green City’ waar te maken.

Aandacht voor historische waarde

De kademuren van de Havenkom in Middelharnis voldeden niet meer. Als Erkend Restauratiebedrijf brachten we in bouwteam onze vakkennis in om de bestaande constructie maximaal te behouden door per sectie een andere aanpak te kiezen. Met trillingsvrije en andere aangepaste bouwmethoden voorkwamen we schade aan de historische panden rondom de kademuur.

Voor elk project stemmen we ontwerp, uitvoering en onze specialistische technieken af op de wensen en eisen van de klant en de omgeving.

 

Bekijk onze projecten in de media

Oscar Koster

Directeur Waterbouw


+31 6 20211605

Peter van Westendorp

Directeur Strukton Immersion Projects


+31 (0)30 248 6911

De mooiste projecten in waterbouw

Project

Zoutkamp: Nieuwe Waterwerken

Lees meer
Lees meer over Zoutkamp: Nieuwe Waterwerken

Project

Sterke kademuur voor historische kern Middelharnis

Lees meer
Lees meer over Sterke kademuur voor historische kern Middelharnis

Artikel

Start van onderhoud vaarwegen Oost-Nederland

Lees meer
Lees meer over Start van onderhoud vaarwegen Oost-Nederland

Project

Havenkwartier Zeewolde

Lees meer
Lees meer over Havenkwartier Zeewolde

Project

Privé: SImP – Noord – Zuidlijn IJ Tunnel

Lees meer
Lees meer over Privé: SImP – Noord – Zuidlijn IJ Tunnel

Project

Privé: SImP – 1915 Canakkale Bridge Project

Lees meer
Lees meer over Privé: SImP – 1915 Canakkale Bridge Project

Artikel

Caissons fietskelder Amsterdam CS succesvol geplaatst

Lees meer
Lees meer over Caissons fietskelder Amsterdam CS succesvol geplaatst