Onderdoorgangen

Wij realiseren ongelijkvloerse onderdoorgangen voor spoorwegen. Zo worden spoorwegovergangen veiliger. Dit is elke keer maatwerk.

Wij realiseren ongelijkvloerse onderdoorgangen voor spoorwegen. Zo worden spoorwegovergangen veiliger. Dit is elke keer maatwerk.

Onveilige spoorwegovergangen krijgen steeds vaker een veel veiligere ongelijkvloerse onderdoorgang. Ook bijvoorbeeld nieuwe woonwijken vragen soms om nieuwe spoorkruisingen. Dergelijke projecten voeren wij uit voor verschillende tunnelallianties: ProRail in samenwerking met gemeentes en provincies. Dit is elke keer maatwerk. Afhankelijk van de lokale situatie bouwen we de ondergrondse constructie in situ of doen we de voorbouw naast het spoor. De tunnelbak schuiven we in dat geval tijdens een treinvrije periode op de juiste positie. De combinatie van onze rail- en civiele expertise leidt tot uitstekende projectbeheersing en een zeer efficiënte uitvoering.

Onderdoorgang onder spoor Zutphen-Hengelo

Een recent voorbeeld is het project in Almen. In opdracht van de tunnelalliantie ProRail en de gemeente Lochem realiseerden wij een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor Zutphen-Hengelo. Dit ter vervanging van de onbewaakte overweg. Het gesloten deel hebben wij voorgebouwd en plaatsten wij tijdens een 52-urige buitendienststelling succesvol onder het spoor, samen met onze partners. Opnieuw zorgden wij met onze railcivielkennis voor een veilige oplossing.

Onze mooiste projecten binnen Rail-Civiel

Artikel

Feestelijke opening spooronderdoorgang RijswijkBuiten

Lees meer
Lees meer over Feestelijke opening spooronderdoorgang RijswijkBuiten

Project

Privé: Vijzelen Stephensonviaduct

Lees meer
Lees meer over Privé: Vijzelen Stephensonviaduct

Project

Privé: Vijzelen viaduct Leeuwarden

Lees meer
Lees meer over Privé: Vijzelen viaduct Leeuwarden

Onze specialisme in Rail-Civiel

Pagina

Heavy rail

Lees meer
Lees meer over Heavy rail

Pagina

Lightrail

Lees meer
Lees meer over Lightrail