Bekijk alle projecten

Volledige renovatie rioolgemaal Langedijk

In Noord-Scharwoude werkten wij aan de renovatie van rioolgemaal Langedijk. Het rioolgemaal was verouderd en storingsgevoelig, de renovatie moet zorgdragen om het gemaal bedrijfszeker te kunnen laten draaien. In opdracht van het Hoogheemraadschap was Strukton Civiel verantwoordelijk om het leidingwerk en de pompen te demonteren en te vervangen.

Je zou het dus ‘ons gemaal’ kunnen noemen.

Om de oude riolering uit het gemaal te slopen en te starten met de renovatie werd het hele gemaal buiten werking gesteld. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met collega aannemer Van Den Heuvel, zij hebben een TPI geplaatst zodat het gehele gemaal buiten bedrijf kon. In zes weken tijd is het gemaal volledig gerenoveerd.

Oude pompen vervangen voor nieuwe

Begin jaren ’90 hebben wij de huidige pompen geïnstalleerd en nu mochten wij deze ook weer zelf verwijderen en de nieuwe pompen plaatsen. In de tussentijd hebben wij hier ook gewerkt. Dit was inmiddels de 4e keer dat we werkten in dit gemaal. Je zou het dus ‘ons gemaal’ kunnen noemen.

Een mooie uitdaging in dit project was het inhijsen van twee nieuwe boosterpompen, beide 2700 kilogram per stuk. Het gewicht en het formaat zorgde ervoor dat ze niet in een keer geplaatst konden worden. Door vooraf slim te demonteren en apart in te hijsen is het met teamwork en logisch nadenken gelukt de pompen veilig op de juiste plek te krijgen.

Bekijk de rondleiding van uitvoerder Wim de Jong

Meer lezen?

Project

Cluster 28 – Aanleg bluswaterleiding op Chemelot

Lees meer
Lees meer over Cluster 28 – Aanleg bluswaterleiding op Chemelot

Project

Volledige renovatie rioolgemaal Langedijk

Lees meer
Lees meer over Volledige renovatie rioolgemaal Langedijk

Project

Renovatie riooltracé 190 op industriecomplex Chemelot

Lees meer
Lees meer over Renovatie riooltracé 190 op industriecomplex Chemelot
Al onze projecten