Aanleg drinkwaterleidingen Gouda en Ter Aar

Opdrachtgever

Oasen

Land

Nederland

Locatie

Gouda en Ter Aar

Status

Opgeleverd

Twee nieuwe drinkwatertransportleidingen
In Gouda en Ter Aar legden we twee nieuwe drinkwatertransportleidingen aan, van ontwerp tot de aansluitingen op de bestaande drinkwatertransportleiding. Dat alles met aandacht voor kwaliteit, ecologie, de juiste vergunningen en de omgeving.

Kwaliteit en vergunningen

In opdracht van Oasen hebben we naar volle tevredenheid één drinkwatertransportleiding (DN 500) gerealiseerd met een lengte van 2375 meter en één drinkwatertransportleiding (DN 400) met een lengte van 2289 meter. Dit project had een UAV-GC contractvorm en is uitgevoerd onder kwaliteitsborging ISO 9001:2015. Voordat we werkten aan de uitvoering, hebben we het definitief ontwerp en uitvoeringsontwerp uitgewerkt inclusief werkplannen. Ook hebben we gezorgd voor de WBR vergunning (Wet Beheer Rijkswaterstaatwerk) en alle benodigde vergunningen bij gemeenten, provincie en waterschappen.

Omgevingsmanagement
Tijdens de uitvoering waren wij verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement. Voor uitvoering hebben we een ecologische onderzoek en veldonderzoek Niet Gesprongen Explosieven geïnitieerd. Verder zorgden we voor de afstemming met Rijkswaterstaat, gemeenten, provincie, waterschappen en zeker ook met de landeigenaren en partners in de omliggende omgeving. Dit laatste om de aansluitingen op de bestaande drinkwatertransportleiding in goed overleg te realiseren.

Meer weten over onze expertise leidingbouw?

Voldoende schoon drinkwater, betrouwbare afvoer van afvalwater, warmtenetten als alternatief voor aardgas en blus- en koelwater voor industriële bedrijven: wij voeren specialistische leidingbouwwerkzaamheden uit voor waterschappen, drinkwaterbedrijven, overheden en in de industrie