Bekijk alle projecten

Renovatie riooltracé 190 Chemelot

Een snelle reparatie aan de hoofdafvoer van de riolering op industriesite Chemelot met alle nodige maatregelen voor veiligheid, gezondheid en milieu: wij zorgden ervoor!

Snelle reparatie was noodzakelijk, want door de hoofdafvoer gaat zo’n 3.200 kuub afvalwater per uur.

Al meer dan 20 jaar maakt ons vakmanschap het verschil op het Chemelot terrein. In bouwteamvorm werkten we nauw samen met onze opdrachtgevers Sitech en Royal HaskoningDHV aan het renoveren van riooltracé 190 op het Limburgse industriecomplex.

Veilig en verantwoord

Veilig en verantwoord werken stond centraal, zodat de continuïteit van het hele industrieterrein steeds verzekerd was tijdens de rioolrenovatie. Om de riolering te herstellen brachten we kousreliningen aan met een lengte van ongeveer 760 meter en een diameter van 1200 mm. Bij deze relining is een kunststof ‘kous’ door de leiding getrokken, opgeblazen en uitgehard, zodat deze tegen de binnenkant van de leiding zit als een nieuwe, harde en waterdichte ‘binnenbuis’.

Snel en zorgvuldig

Snelle reparatie was noodzakelijk, want door de hoofdafvoer gaat zo’n 3.200 kuub afvalwater per uur. Bijzondere risico’s binnen het project waren de tijdsspan waarbinnen het project uitgevoerd moest worden. In 14 uur moest een stopprogramma (6000 m3/h) geïnstalleerd en uit bedrijf genomen worden. Daarna heeft dit stopprogramma een aantal weken gestaan. Onze werkzaamheden voerden we uit in afstemming met stakeholders Rijkswaterstaat en het waterschap.

Quote icon Het project werd succesvol afgerond dankzij de goede voorbereiding en uitstekende samenwerking Quote icon

Sitech Services

Lees wat onze opdrachtgever schreef over dit project

Meer lezen?

Project

Cluster 28 – Aanleg bluswaterleiding op Chemelot

Lees meer
Lees meer over Cluster 28 – Aanleg bluswaterleiding op Chemelot

Project

Nieuwe koelwaterconditioneringsunit op Chemelot

Lees meer
Lees meer over Nieuwe koelwaterconditioneringsunit op Chemelot

Project

Renovatie schoonwaterriolen Chemelot

Lees meer
Lees meer over Renovatie schoonwaterriolen Chemelot
Al onze projecten