Nieuwe A-Pier Schiphol

Samen maken we de A-Pier op Schiphol
Op de luchthaven Schiphol wordt de nieuwe A-Pier gerealiseerd door bouwcombinatie BNTAV. Dit project omvat naast de bouw van een nieuw pier gebouw ook de realisatie van het betonplatform om het gebouw. Op dit nieuwe betonplatform zullen 10 vliegtuig opstelplaatsen worden gerealiseerd inclusief asfalt randwegen en voorzieningen voor de bevoorrading en afhandeling van passagiers.

Deskundigheid en samenwerking

Strukton heeft goede ervaring met het aanleggen van funderingen en betonverhardingen voor vliegtuig platforms vanwege onze ervaringen op Rotterdam The Hague Airport. Op dat project hebben we belangrijke lessen geleerd op het gebied van grondgesteldheid en risicobeheersing die we nu toepassen op Schiphol.
Het betreft een groot multidisciplinair project. Er wordt tegelijkertijd een pier-gebouw en alles eromheen gebouwd.

We vormen een combinatie met Ballast-Nedam Road Specialties voor de realisatie van de External Works. Daarnaast werken we nauw samen met hoofdaannemer BN-TAV en opdrachtgever AMJV. De toegevoegde waarde van onze combinatie met BN Road Specialties is dat wij alle benodigde specialismen zelf in huis hebben. BN Road specialties met asfalt en markering. Strukton met fundering, beton en asfalt.

Duurzaamheid
In samenwerking met hoofdaannemer BNTAV realiseert Strukton Civiel in combinatie met Ballast Nedam Infra het nieuwe betonplatform inclusief fundering, riolering, asfalt randwegen en alle overige bijbehorende voorzieningen. Hierbij wordt het bestaande betonplatform gesloopt en het gebroken materiaal verwerkt in het nieuwe platform waarmee wordt bijgedragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Strukton Civiel en Schiphol.

Benieuwd wat Strukton Civiel nog meer 'maakt'?

Als één Strukton Civiel beschikken we over de professionele en innovatieve slagkracht om onze klanten – landelijk en regionaal – van dienst te zijn. En bouwen we aan infrastructuur waarop Nederland zich fluitend voortbeweegt.

Ontdek onze projecten