Bekijk alle projecten

Buitenring Parkstad Limburg

Een bereikbare regio.

De ringweg Buitenring Parkstad Limburg heeft een duidelijk doel: betere bereikbaarheid van en binnen de Limburgse regio Parkstad. De Buitenring is een ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg waar de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Beekdaelen deel van uitmaken.

Betere bereikbaarheid van en binnen de Limburgse regio Parkstad

De Buitenring zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en voor een goede verbinding met nationale en internationale wegen. Daarbij worden bestaande wegen door woonkernen ontlast. Dat is goed voor de leefbaarheid. Bovendien biedt de nieuwe weg volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied.

De aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg in feiten en cijfers

Strukton Civiel werkte sinds 2011 samen met Boskalis aan de Buitenring
Totale lengte 26 km
14 kilometer aanpassen bestaande wegen
12 kilometer nieuw aangelegde wegen
2 rijbanen met elk 2 rijstroken, geen vluchtstroken
39 kunstwerken (bruggen, viaducten, tunnels)
25 geluidswerende voorzieningen (geluidswal/scherm)
3 grote en 32 kleine faunatunnels
1 ecoduct (oversteekplaats dieren) ter hoogte van Brunssummerheide
Nieuwe aansluiting op de A76 ter hoogte van Nuth

De autoweg bestaat uit twee rijbanen van elk twee rijstroken. De maximale snelheid is 100 km per uur, met uitzondering van de trajecten bij de beschermde natuurgebieden Brunssummerheide en het Geleenbeekdal. Hier is de maximumsnelheid 80 km per uur. Samen met de aanleg van de Buitenring zijn ook de provinciale wegen N298 en N299 verbeterd. Zo is een fijnmazig wegennet ontstaan, met een hoogwaardige verbinding rond de regio en een goede aansluiting op de hoofdwegen binnen Parkstad, zoals de Binnenring Parkstad. Zo zijn woonwijken, bedrijven en toeristische attracties in de regio beter te bereiken.

Feestelijke opening

Op 1 september 2019 was de feestelijke opening van de Buitenring. De openingsmanifestatie vond plaats met een voorstelling op de aansluiting van de Buitenring op de A76 bij Nuth. De voorstelling werd georganiseerd door Cultura Nova. Aansluitend was de officiële openingshandeling. De voorstelling was live te volgen via de regionale televisiezender L1.

Luchtfoto’s: Peter Wijnands
Foto’s openingsmanifestatie: Luc Lodder

Meer lezen?

Project

Heropenen Roode Vaart en Herinrichting Markt Centrum Zevenbergen

Lees meer
Lees meer over Heropenen Roode Vaart en Herinrichting Markt Centrum Zevenbergen

Project

Verbeteren aansluiting A15/N3/N214

Lees meer
Lees meer over Verbeteren aansluiting A15/N3/N214

Project

Zuidelijke rondweg Breda

Lees meer
Lees meer over Zuidelijke rondweg Breda
Al onze projecten