Zuidelijke rondweg Breda

Opdrachtgever

Gemeente Breda

Land

Nederland

Locatie

Breda

Status

Opgeleverd

Breda beter bereikbaar
Gemeente Breda werkt aan een betere doorstroming op de zuidelijke rondweg. Daarmee verbetert de bereikbaarheid van de stad. Strukton Civiel Zuid was in de zomer van 2019 aan de slag met werk aan deze weg. We voerden een groot deel van de maatregelen uit om de doorstroming te verbeteren. Zo legden we onder andere extra rij- en opstelstroken aan en verlengden we invoegstroken. De aanpassingen zorgen voor betere afwikkeling van het verkeer, korte wachttijden en kortere wachtrijlengtes.

Strukton Civiel Zuid werkte in de zomer van 2019 in Breda aan de zuidelijke rondweg, een belangrijke ontsluitingsweg voor de stad

Wegenbouw en betonbouw gecombineerd

Tegelijk met de wegwerkzaamheden aan de zuidelijke rondweg voerden we groot onderhoud uit aan de Fatimatunnel. Deze gaat onder de zuidelijke rondweg door. We combineerden daarmee onze specialismen in wegenbouw en betonbouw.
Geluidsreductie
Belangrijk aandachtspunt van bewoners die aan de zuidelijke rondweg wonen, is de geluidsbelasting van het wegverkeersgeluid. We legden tijdens de werkzaamheden ook nieuw geluidsreducerend asfalt aan.
 

Gefaseerd aan het werk
Om de overlast van de werkzaamheden voor de omgeving te beperken, werkten we in de zomerperiode aan deze weg. De werkzaamheden zijn gefaseerd uitgevoerd.
 

Benieuwd wat Strukton Civiel nog meer 'maakt'?

Als één Strukton Civiel beschikken we over de professionele en innovatieve slagkracht om onze klanten – landelijk en regionaal – van dienst te zijn. En bouwen we aan infrastructuur waarop Nederland zich fluitend voortbeweegt.