Bekijk alle artikelen

Strukton realiseert transportleidingen voor Vitens

Drinkwaterbedrijf Vitens heeft Strukton geselecteerd als één van in totaal vier aannemers voor de aanleg van watertransportleidingen in een raamcontract voor 8 jaar. Woensdag 17 mei ondertekenden Vitens en Strukton de raamovereenkomst voor de meerjarige samenwerking.

Meer capaciteit voor drinkwatertransport

Vitens breidt de komende jaren haar productie- en transportcapaciteit uit en investeert daarvoor onder meer in de vervanging en uitbreiding van watertransportleidingen voor winning, zuivering en distributie. Strukton draagt binnen het raamcontract bij aan de toekomstige drinkwatervoorziening door Vitens. Het drinkwaterbedrijf verdeelt de projectportefeuille tussen de vier geselecteerde aannemers, waarna deze als bouwteamprojecten gerealiseerd gaan worden. De exacte projecten die Strukton gaat realiseren worden nog nader bepaald.

Ervaren partner in leidingbouw

Strukton maakt met haar specialisme in leidingbouw al jarenlang met ‘onzichtbare’ infra zichtbaar het verschil. Meer dan vijftig jaar kennis en ervaring hebben wij opgebouwd in deze tak van sport, die zich vertaalt in zorgvuldige werkvoorbereiding, vakkundige engineering en strakke regie. Dat is nodig om de projecten onder vaak complexe omstandigheden in één keer goed uit te voeren, met hoge kwaliteit. Leidingwerk omvat meer dan het werk onder de grond. Als samenwerkingspartner leggen wij ook verbinding met onze klanten en partners om ondergrondse en bovengrondse infra op de vraag en op elkaar af te stemmen. Omgevingsmanagement is hiervan een integraal onderdeel, om rekening te houden met lokale omstandigheden en hinder bij werkzaamheden tot een minimum te beperken.

Meer nieuws