Bekijk alle artikelen

Geluidsreducerende voegovergangen Strukton Civiel goedgekeurd door Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft de geluidsreducerende nieuwbouwvoegen SBD-SP-FP van Strukton Civiel goedgekeurd volgens de eisen van de RTD1007-2. Dit voegovergangsysteem van Strukton Civiel voldoet daarmee aan de belangrijke richtlijn van Rijkswaterstaat om voegen te mogen produceren en inbouwen volgens alle strenge criteria. Strukton Civiel is na deze goedkeuring een van de weinige bedrijven in Nederland met een prestatieverklaring voor dergelijke voegen.

Dat Rijkswaterstaat de geluidsreducerende nieuwbouwvoegen heeft goedgekeurd volgens de eisen van de RTD1007-2, betekent dat Strukton Civiel voor alle projecten waar de RTD1007-2 versie 3.0 of lager van toepassing is, dit voegovergangsysteem kan aanbieden zonder dat een verificatie- en validatietraject doorlopen hoeft te worden voor het ontwerp van het voegovergangsysteem binnen het project. De voegovergangen worden ook opgenomen in de ‘Digitale Meerkeuzematrix’ binnen het Platform Voegovergangen en Opleggingen (PVO), ondergebracht bij het kennisinstituut CROW. Deze matrix is een hulpmiddel om binnen projecten vast te stellen welke producten geschikt zijn. Eerder gaf Rijkswaterstaat ook al goedkeuring op de niet-geluidsreducerende voegovergangen van dit type.

Aanbrengen van de voegovergangen bij de verbeterde aansluiting A15/N3 in Papendrecht

Gemeenten en provincies

De RTD-vrijgave is niet alleen van belang voor werkzaamheden van Rijkswaterstaat. In veel contracten van gemeenten en provincies wordt de RTD1007 ook van toepassing verklaard. Strukton Civiel Voegovergangen kan voor deze voegtypes dus ook hier een oplossing bieden conform de eisen van deze contracten. De RTD staat voor een norm van kwaliteit en voldoen aan een zekere standaard ontwerplevensduur en wordt daarom door veel opdrachtgevers naast Rijkswaterstaat dus ook van toepassing verklaard.

Viaducten aansluiting A15 / N3

In de zomer van 2021 zijn de voegovergangen toegepast in twee viaducten die onderdeel waren van het verbeteren van de aansluiting van de A15 op de N3 en N214 in Papendrecht. Rijkswaterstaat had voor deze toepassing al akkoord gegeven op de fabricage van de nieuwbouwvoegen en dus nu op het gehele product van ontwerp tot oplevering.

Meer informatie over voegovergangen

Wilt u meer informatie over voegovergangen? Neem dan contact met ons op via voegovergangen@strukton.com of onderstaande contactpersonen.

Meer weten? Neem contact met ons op

Niels Kuiltjes

Technisch manager


+31 (0)6 40 89 20 06

Specialisme voegovergangen

Meer weten over ons specialisme in voegovergangen?

Lees snel verder over voegovergangen