Bekijk alle artikelen

Bouwteamproject Deldenerstraat Hengelo afgerond!

De nieuwe inrichting voor de Deldenerstraat in hartje Hengelo is een feit. Op 25 mei openden wethouder Gerard Gerrits en rayonmanager Jan Hendrik Fischer van Strukton Civiel de weg weer. Iets langer dan een jaar werd er gewerkt aan het gebied rondom het Mitchamplein. Een verkeersveilige en groene inrichting is het resultaat.

Strukton Civiel en Unihorn hebben in bouwteamverband met de gemeente Hengelo samengewerkt aan de Deldenerstraat – deelgebied 2. In november 2021 was het eerste deel van het project al afgerond (kruispunt Marskant en Langestraat). En de tweede fase zijn we gestart in januari 2022 (project Mitchamplein, deel van Deldenerstraat en deel Tuindorpstraat). De totale herinrichting is nu afgerond.

Van ontwerpfase tot en met de uitvoering vormden we samen met Unihorn en de gemeente een bouwteam. De gemeente Hengelo heeft gekozen voor samenwerken in een bouwteam omdat we op deze manier maximaal van elkaar kennis en kunde gebruik kunnen maken.

Wat is er veranderd?

  • Het huidige riool is vernieuwd en er is een nieuw regenwaterriool aangelegd
  • De huidige bestrating en asfaltverharding zijn vernieuwd
  • Aanliggende fietspaden zijn aangelegd en een deel van de F35 tot en met het Mitchamplein
  • Het parkeerterrein op het Mitchamplein is vernieuwd
  • De verkeerslichten en straatverlichting zijn vervangen of vernieuwd
  • Hoeveelheid groen is vergroot met bomen en nieuwe beplantingsvakken

Met deze aanpassingen heeft dit deel van Hengelo weer een mooie groene inrichting gekregen en is de infrastructuur weer klaar voor de toekomst.

Voor meer informatie neem contact op met onze rayonmanager

Jan Hendrik Fischer

Manager Klant & Markt


0625019422