Bekijk alle artikelen

Herinrichting Piet Heinplein gaat van start

De herinrichting van het Piet Heinplein in Den Haag gaat van start. Woensdag stak wethouder Hilbert Bredemeijer de eerste schop symbolisch in de grond. In combinatie met De Vries Werkendam zal Strukton Civiel dit mooie binnenstedelijke project realiseren. 

 

Het Piet Heinplein wordt opnieuw ingericht. De overkapping over de gracht verdwijnt, waardoor het water meer ruimte krijgt en het plein aantrekkelijker wordt voor de omgeving. De 2 bruggen en kademuren zullen ook worden vervangen. De veiligheid blijft belangrijk voor de omgeving, daarom monitoren we de deformaties en trillingen en het geluid en beperken zoveel mogelijk overlast. Het werkgebied is een spreekwoordelijke postzegel, omsloten door belangrijke ontsluitingswegen en karakteristieke panden.

De herinrichting is over 2 fases verdeeld, in fase 1 wordt de Anna Paulownabrug vervangen en de overkapping van de gracht weggehaald. Fase 2 start in oktober 2022: de Elandbrug wordt dan vervangen en het Piet Heinplein heringericht.

Lees meer

Meer weten over projecten in Den Haag?

Geluidsscherm Den Haag – Laan van NOI