Bekijk alle artikelen

Feestelijke opening stadsstrand Almere

Gisteren werd het nieuwe stadsstrand in Almere feestelijk geopend door Maaike Veeningen, wethouder gemeente Almere en Jan de Reus, gedeputeerde van Provincie Flevoland. Het stadsstrand aan de Esplanade vormt een recreatieve plek voor toeristen en bewoners van de binnenstad. “Die kunnen hier straks lekker aan het strand zitten” aldus Martijn van der Zon projectmanager Strukton Civiel.

In opdracht van gemeente Almere realiseerde Strukton in 5 maanden tijd het stadsstrand. “Met 5.000 kuub zand en vakmanschap is een mooi strand van circa 1500 vierkante meter gerealiseerd. Een fijne plek, zeker met dit weer.”

De steigers zijn gemaakt van bamboe en bieden ruimte voor steigers watertaxi die bezoekers tijdens de Floriade kan vervoeren. Ook is het een verbinding voor de toekomstige bewoners van de nieuwbouwwijk Hortus. Provincie Flevoland en gemeente Almere werken samen aan een gezonde groei van de stad. Met dit stadsstrand zetten ze het centrum nog beter op de kaart.

Lees meer

Meer weten over projecten in Almere?

Weerwaterbrug Almere