Bekijk alle artikelen

SIMP Transport caissons nieuwe IJBoulevard Amsterdam verloopt voorspoedig

Aan de IJzijde van station Amsterdam CS wordt een fietsenstalling gebouwd met plek voor 4000 fietsen onder water. Hierdoor ontstaat er een mooi uitzicht op het IJ, en zo’n 6.000 m2 oppervlak waarop gewandeld kan worden: de IJboulevard. Voor het gehele project is aannemer Van Hattum en Blankevoort verantwoordelijk, en om een succesvol transport en installatie van 3 grote caissons door het water te garanderen, schakelden zij specialist Strukton Immersion Projects (SIMP) in.

SImP transporteert de caissons met behulp van sleepboten van Westpoort naar de Ruiterkade achter het Centraal Station, en installeert de elementen met uiterste precisie op de funderingspalen. Zo vormen deze caissons het raamwerk van de gehele fietsenstalling. Strukton Immersion Projects (SIMP) is met haar jarenlange ervaring wereldwijd specialist in  opdrijven, transport en afzinken van tunnel elementen en caissons. 

Het opdrijven, verhalen en afmeren in de Amsterdamse Haven van de elementen, heeft afgelopen week plaatsgevonden en is voorspoedig verlopen. De laatste fase voor SIMP zal eind november plaatsvinden en draait dan om het transport, de installatie en het afzinken van de elementen op locatie. Voor Strukton Immersion Projects zijn de wateren rondom Amsterdam Centraal  geen onbekend terrein, de partij verzorgde eerder al het afzinken van de metrotunnels voor de Noord/Zuidlijn. Door gebruik te maken van haar jarenlange ervaring, de expertise binnenshuis en de samenwerking met GEOCON met betrekking tot het afzinkmaatvoeringsysteem weet SIMP ook dit unieke project met succes door te lopen.

Failure is not an option

Wil je meer weten over het afzinken van elementen? Lees dan verder over Strukton Immersion Projects.

Lees meer