Bekijk alle artikelen

Bouwteam F35 Spoordijkstraat van start

De gemeente Enschede is samen met Strukton Civiel een bouwteam gestart. Dit bouwteam werkt samen aan het ontbrekende stuk F35 bij de Spoordijkstraat. Er komt een fietsbrug over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel. Op deze manier sluiten de bestaande trajecten van de F35 op elkaar aan.

Op deze manier sluiten de bestaande trajecten van de F35 op elkaar aan. Fietsers rijden straks op spoorhoogte langs de Spoordijkstraat richting de busgarage aan de Noordkant van het station. Zo ontstaat er een comfortabele manier om in een rechte lijn van Hengelo naar het centrum van Enschede te fietsen.

Veilige en snelle fietsverbinding

De gemeente Enschede en Provincie Overijssel werken aan een veilige en snelle fietsverbinding dwars door Enschede. Bestaande delen van de F35 worden in Enschede met elkaar verbonden. Met deze nieuwe fietsbruggen wordt het laatste puzzelstukje gelegd voor een directe verbinding van Hengelo naar station Enschede. Op dit deel van het traject kruist de F35 twee belangrijke (auto)verbindingswegen. Door het fiets- en autoverkeer op deze plekken van elkaar te scheiden verbetert zowel de doorstroming als de verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten.

De fiets is een van de belangrijkste onderdelen van het Enschedese mobiliteitsbeleid

“We willen Enschedeërs stimuleren om zoveel mogelijk de fiets te pakken”, aldus verkeerswethouder Jurgen van Houdt. “Enschede is een grote Fietsstad. We vinden het als gemeente dan ook belangrijk om goede fietsverbindingen in en naar de stad te hebben. Al sinds jaar en dag zorgen we er samen voor dat fietsen steeds aantrekkelijker wordt om de stad leefbaar, aantrekkelijk en bereikbaar te maken. De F35 is hier een belangrijk onderdeel van. Met deze laatste ontbrekende schakels is de ketting tussen Hengelo en Enschede straks helemaal af. Een uniek stuk infrastructuur uitgeroepen tot de beste van Nederland en een geweldige trap in een veilige, comfortabele directe fietsverbinding van en naar het station van Enschede.”

Samen werken we aan het sluitstuk van de F35

“We zijn trots dat we samen in een bouwteam met de gemeente Enschede het sluitstuk van de F35 naar het centrum van Enschede mogen bouwen”, aldus rayonmanager Jan Hendrik Fischer van Strukton Civiel Noord & Oost. “De werkzaamheden hebben impact op de omgeving, zullen de bereikbaarheid naar het centrum met de fiets beter maken en de gemeente Enschede en Hengelo met elkaar verbinden. De verbinding zal in het bouwteam verder worden voortgezet waarbij we naast kwaliteit zorgen voor veel werkplezier en zo min mogelijk hinder voor de omgeving.”

Wanneer de schop in de grond gaat is nog niet bekend

De komende maanden werken de gemeente Enschede en Strukton de plannen verder uit. Naar verwachting zijn de definitieve plannen in het voorjaar van 2022 klaar zijn. Voor meer informatie over de F35 kunt u kijken op www.fietssnelwegf35.nl.

Blijf op de hoogte

Voor meer informatie over de F35 kun je kijken op de website fietssnelwegf35.nl.

Ga naar de website