Bekijk alle artikelen

Eerste betonnen fietspad door Utrechtse Heuvelrug

Op donderdag 7 november jl. vond de opening plaats van een bijzonder fietspad in de provincie Utrecht. Strukton Civiel legde hier een betonnen fietspad aan gelegen aan de Traayweg, dat is voorzien van reflecterende glasparels in de toplaag. Deze lichten op als er licht opvalt.

Hierdoor is openbare verlichting in de bossen, die schadelijk en verstorend kan zijn voor het nachtleven in de bossen, niet nodig.  Het fietspad is tevens verbreed zodat fietsers elkaar veilig kunnen passeren.

Samenwerking

Dit project is een samenwerking van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Woudenberg en de provincie Utrecht. Het fietspad loopt door deze drie gemeenten. De provincie moedigt het aan om fietsroutes die door verschillende gemeenten lopen gezamenlijk aan te pakken, zodat dezelfde inrichting wordt toegepast. Provincie Utrecht wil dé fietsregio van Europa worden. De drie wethouders van de gemeenten en de gedeputeerde van de provincie Utrecht openden het fietspad.