Bekijk alle artikelen

Erwin Meijberg, projectleider

“Bouwprojecten hebben me altijd gefascineerd. Ik ben Civiele Techniek gaan studeren omdat het een heel breed vakgebied is en je met veel disciplines te maken krijgt. Elk project is uniek.”

“Een team dat elkaar niet aanvult qua kwaliteit en capaciteit heeft invloed op de werksfeer en dat gaat ten koste van de harde criteria waarop we worden afgerekend: kwaliteit, tijd en geld. Ik merk dat je ook in een moeizaam of lastige situatie veel kunt bereiken als je goed samenwerkt. Daarom heb ik daar veel aandacht voor.”

Hechte en dynamische club

“Bouwprojecten hebben me altijd gefascineerd. Ik ben Civiele Techniek gaan studeren omdat het een heel breed vakgebied is en je met veel disciplines te maken krijgt. Elk project is uniek. We ontwerpen en bouwen bruggen, tunnels, viaducten, ecopassages en we doen groot- en kleinschalige reconstructies aan wegen. Geen opdrachtgever of omgeving is hetzelfde, we realiseren echt maatwerk. Met een kort uitstapje naar een andere infrabouwer werk ik sinds 2007 bij Reef Infra, dat in 2006 werd overgenomen door Strukton maar wel haar naam behield. We bevinden ons nu midden in een transitie, want per 1 januari 2019 wordt onze naam officieel Strukton Civiel regio Noord & Oost. Ik voel me hier als een vis in het water. Het is een hechte en dynamische club en daarom ben ik, ondanks een ander interessant aanbod, toch weer ‘op het oude nest’ teruggekomen.”

Overzicht en controle

“Als projectleider is het mijn taak om altijd het overzicht en de controle te houden. In opdracht van de provincie Overijssel reconstrueren we bijvoorbeeld circa 16 kilometer van de N34 zodat deze geschikt wordt om 100 km p/u te rijden. We maken er vijf onderdoorgangen en twee viaducten. Als projectleider stuur ik erop dat het project goed loopt en dat de projectbeheersing betrouwbaar is. Afstemming met de opdrachtgever is daarbij een belangrijk onderdeel. De uitdaging is om rustig te blijven en de klus te klaren, ook als onvoorziene zaken optreden of iets niet in één keer goed gaat. Soms moet je je originele plan herzien, maar dat hoort erbij. Juist die flexibiliteit heb je nodig om je project goed op te leveren.”

Krachten bundelen

“Wat ik een mooie ontwikkeling vind, is dat we steeds meer de samenwerking met andere bedrijfsonderdelen én met externe partijen zoeken. Zo werken we samen met Strukton Rail, waar we dan in een project bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor spooronderdoorgangen en het infrawerk. En momenteel werk ik in een combinatie met Schagen Infra en Salverda Bouw, een concullega dus. Ik ben er absoluut een voorstander van dat marktpartijen elkaar opzoeken. Zo bundel je de krachten, deel je kennis en spreid je de risico’s. Met een goede samenwerking kun je veel bereiken. En dat is uiteindelijk waar het om gaat: een project goed afronden zodat de klant tevreden is en graag weer met ons samenwerkt.”

Hoe ziet jouw morgen eruit?

Een kansrijke verbinding naar jouw toekomst start hier. Met trotse collega’s, goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling. Mis jouw morgen niet!

Welke vacature matcht bij jou?