Bekijk alle artikelen

Haaksbergen gaat voor meest duurzame bedrijventerrein in Twente

Het meest duurzame en innovatieve bedrijventerrein van Twente. Niet alleen duurzame gebouwen, ook de openbare ruimte wordt duurzaam ingericht.

De gemeente Haaksbergen wil van Bedrijventerrein Stepelerveld het meest duurzame en innovatieve bedrijventerrein van Twente maken. Niet alleen worden op dit terrein duurzame gebouwen gerealiseerd, ook de openbare ruimte wordt duurzaam ingericht. Deze combinatie van gebied en gebouwen is bijzonder. Om de ambities waar te maken heeft de gemeente gekozen om te ontwikkelen volgens het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL. Ook krijgen ondernemers die een kavel afnemen hulp bij de mogelijkheden om duurzaam te bouwen.

Openbare ruimte

Ook de gemeente zelf investeert in duurzaamheid. De openbare ruimte wordt onder meer ingericht met energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, energiezuinige verlichting, slimme opslag van hemelwater, een reflecterend wegdek waardoor minder verlichting nodig is, het behoud van houtwallen, materialen van biologische producten en andere out-of-the-box-initiatieven. Voor de inrichting van deze openbare ruimte is aannemer Strukton Civiel Noord & Oost geselecteerd. Zij kijken samen met BREEAM-expert Greenbase naar het toepassen van innovaties voor duurzame inrichting.

Meer informatie

Meer informatie over Stepelerveld is te vinden op de website van dit bedrijventerrein.

Klik hier