Bekijk alle artikelen

Eerste kernen nieuwbouw RIVM/CBG op hoogte

Op hoogte! De oostelijke kern van nieuwbouw RIVM-CBG bereikte vanochtend de 76 meter. Mooi werk van het MEET-team!

Iets meer dan vier weken geleden gingen we ‘de hoogte in’ met de eerste twee van de vier betonnen kernen van de toren voor de nieuwbouw van het RIVM en CBG. Vanochtend vroeg bereikten de beide kernen hun hoogste punt. Ze zijn 76 meter hoog. Om dit resultaat zo snel te bereiken, heeft MEET 24 uur per dag en 7 dagen per week gewerkt.

De kernen fungeren als draagconstructie voor de toren. Er komen onder andere trappenhuizen, liftschachten en techniekruimten in. De kernen die nu op hoogte zijn, zijn gelegen aan de oostzijde van de toren. Samen vormen zij een grote kern. Na Pasen start MEET met de twee kleinere kernen aan westzijde. Daarna zal de glijbekisting worden ontmanteld. 

Item op RTV Utrecht

RTV Utrecht bracht deze week een bezoek aan het indrukwekkende project en maakte hierover een mooi item

Volg het project

Wil je meer weten over dit project? Kijk dan op de speciale projectwebsite  of volg de bouw live via de webcam.

Wil je weten hoe bouwen met glijbekisting gaat? Bekijk dan deze film. 

Bouwjournaal nieuwbouw RIVM en CBG

Lees meer

Volg onze verhalen, nieuwsberichten en projecten

Meer nieuws