Bekijk alle artikelen

N34 officieel geopend

Op zaterdag 10 november was het een bijzondere dag voor opdrachtgever provincie Overijssel en projectcombinatie FLOOW (Reef Infra, Schagen Infra en Salverda Bouw). De officiële openstelling van de vernieuwde N34 tussen Witte Paal en de Drentse grens. 

Na een tien weken durende afsluiting van de N34, de provinciale weg tussen Hardenberg en Coevorden, werd de weg teruggeven aan het autoverkeer en de omgeving.

Hardenberg                                                                                                                                  

De N34 stond lange tijd bekend als een zeer gevaarlijke weg waar veel ongelukken gebeurden. Dagelijks maken ongeveer 15.000 voertuigen gebruik van deze weg. Door de verwachtte groei van het aantal voertuigen moest de weg verbeterd en veiliger worden. De combinatie FLOOW, bestaande uit Reef Infra, Schagen Infra en Salverda Bouw, heeft gezorgd voor de inrichting van een stroomweg waar de voertuigen 100 kilometer per uur mogen rijden en waar er geen gelijkvloerse overgangen meer zijn. Dit werk bestond onder andere uit de aanleg van 5 tunnels, verbetering van het viaduct bij Ane en de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij de J.C. Kellerlaan.

De heropening werd zaterdagmorgen op een sportieve manier ingeluid met een Open N34-Dag. Over een afstand van 5 kilometer werden een wielertijdrit en hardloopwedstrijd georganiseerd. Naast het sportieve gedeelte waren er onder andere activiteiten bij het viaduct van ’t Holt en konden bezoekers meedoen aan een 22 kilometer lange fietstocht, langs en over de toen nog afgesloten N34. Na afloop van deze activiteiten zijn de hekken verwijderd van de weg en kon het verkeer de nieuwe N34 in gebruik nemen.

Tot omstreeks maart 2019 worden er rondom de N34 nog werkzaamheden uitgevoerd om de afwerkingen van de weg te voltooien. Wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond, mogen de weggebruikers 100 kilometer per uur rijden op de vernieuwde N34.