Bekijk alle artikelen

Het eerste gelabelde wegdek in de wereld is een feit

Afgelopen weekend heeft Ooms Construction (Strukton Civiel) de eerste deklaag (PA8G-Plus) aangebracht in Nederland, welke is voorzien van een wegdeklabel.

Op de A348 tussen Velp en Dieren werd er over een lengte van 2,4 km de deklaag vervangen door een zeer open asfalt beton (zoab) in opdracht van de gemeente Gelderland. Het asfalt heeft een fijnere structuur dan zoab. Het gaat langer mee en is ook nog eens goed voor de portemonnee van de weggebruiker omdat de auto’s minder brandstof zullen verbruiken.

Ook in het buitenland is veel belangstelling voor dit in Nederland ontwikkelde instrument. Onlangs presenteerden de initiatiefnemers: Provincie Gelderland, Universiteit Twente, de vereniging Band en Milieu en Strukton Civiel het concept in Genève.Vul hier de rich text in