Bekijk alle artikelen

Bewust Veilig dag 16 maart 2018

Alle dagen van het jaar is veiligheid belangrijk. Een dag per jaar, de derde vrijdag in maart, besteden we hier extra aandacht aan.

Vrijdag 16 maart a.s. vindt de tweede landelijke Bewust Veilig dag plaats. Deze dag is uitgeroepen op initiatief van Bouwend Nederland, UNETO/VNI en Aannemersfederatie in samenwerking met de Governance Code Veiligheid in de bouw.

Het hoger management van de verschillende deelbedrijven onder Strukton Civiel zullen een Safety Walk uitvoeren op deze dag met als thema veilig mobiel telefoon gebruik tijdens en buiten het werk. Aan de hand van pakkende stellingen en cartoons zullen zij met onze bouwplaats medewerkers van gedachten wisselen over dit onderwerp en op zoek gaan naar onze onbewuste excuses die we gebruiken om gedrag goed te praten waarvan we allemaal diep van binnen weten dat het niet goed is. Veilig mobiel telefoongebruik is een onderwerp dat ons allemaal aangaat. Dus ook op de kantoren besteden we aandacht aan dit onderwerp.

Het 24Safe veiligheidsprogramma van Strukton Civiel gáát over bewustwording. Met de campagne ´Denk, Deel, Waarschuw, Veilig´ geven wij invulling aan het programma om proactief bezig te zijn met veiligheid. Zowel die van jezelf als van je collega´s. Verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat iedereen veilig kan werken. Daar gaat het om.