Bekijk alle artikelen

Strukton en Verdygo ondertekenen mvo met de haven van Sohar voor een waterzuiveringsinstallatie in Oman

Op woensdag 21 februari hebben Strukton en Verdygo een memorandum van overeenstemming ondertekend met de haven van Sohar – die voor de helft in handen is van de regering van Oman en voor de andere helft van Havenbedrijf Rotterdam – voor de ontwikkeling van een revolutionaire waterzuiveringsinstallatie in de haven van Sohar.

De diepzeehaven van Sohar in het Sultanaat Oman is een van de snelst groeiende havens ter wereld. Als lokale partner van Strukton International in Oman ondertekende Rock International Oman het memorandum van overeenstemming.

Strukton heeft het exclusieve recht om de Verdygo-technologie in het Midden-Oosten te verkopen en te bouwen. De voorgestelde zuiveringsinstallatie maakt gebruik van de modulaire Verdygo-technologie voor het efficiënt en milieuvriendelijk zuiveren van afvalwater. Met deze technologie kan de operationele capaciteit snel worden opgeschaald. Bovendien biedt de technologie duurzame opties voor het hergebruik van afvalwater in de industrie of de glastuinbouw, waardoor de traditionele vraag naar energie en water in de haven en de free zone aanzienlijk afneemt.

Het memorandum van overeenstemming werd ondertekend tijdens een evenement ter verwelkoming van Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, die Oman met een delegatie bezocht. De samenwerking die in het memorandum van overeenkomst is vastgelegd tussen de haven van Sohar en Strukton International / Verdygo is deels tot stand gekomen dankzij de inspanningen van de Nederlandse gezant voor buitenlandse zaken en de delegatie voor GCC-landen.