Bekijk alle artikelen

Strukton Immersion Projects verwerft contract voor het bouwen van caissons voor de Çanakkale-brug

Strukton Immersion Projects (SImP) heeft een contract getekend met de joint venture Daelim-Limak-SK-Yapi Merkezi voor het afzinken van twee brugcaissons in de Dardanellen in Turkije. Deze caissons vormen de fundering voor de Çanakkale 1915-brug.

Met een overspanning van 2023 meter wordt dit de langste hangbrug ter wereld. De afmetingen van de caissons zijn enorm: één caisson is net zo groot als twee keer het Utrechtse hoofdkantoor van Strukton.

Strukton Immersion Projects is verantwoordelijk voor de werkzaamheden met betrekking tot de tewaterlating, het transport en de afzinking van de caissons, inclusief de bijbehorende engineering. De bouw van de caissons begint in februari 2018. De tewaterlating staat gepland rond september 2018. Het dak en de torens op de caissons worden voltooid terwijl de caissons drijven. De afzinking gaat begin 2019 van start.

Strukton is wereldwijd marktleider op het gebied van afgezonken tunnels. Strukton Immersion Projects is het gespecialiseerde onderdeel van Strukton International dat zich bezighoudt met de tewaterlating, het transport en de afzinking van tunnelelementen en caissons. De werkzaamheden van Strukton Immersion Projects omvatten de engineering, voorbereiding en uitvoering van de processen voor het afzinken van tunnels, inclusief de vereiste maritieme werkzaamheden.