Bekijk alle artikelen

Strukton onderhoudspartij voor Uithoflijn

Strukton gaat het onderhoudswerk uitvoeren voor de nieuwe trambaan in Utrecht, de Uithoflijn.

Daarmee heeft opdrachtgever provincie Utrecht één partij als eerste aanspreekpunt die al het onderhoud doet aan de regionale Utrechtse infrastructuur voor de tram. Strukton is sinds 2014 ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de huidige trambaan in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein.

Onderhoudsplan 
Het contract werd op 9 oktober namens Strukton getekend door directeur Marc Maathuis. Als vertegenwoordiger van de provincie tekende Gerrit Barmentlo, verantwoordelijk asset manager voor de tram. De overeenkomst is afgesloten voor een periode tot eind 2021. Gewerkt wordt volgens het principe van cyclisch onderhoud. Strukton stelt hiervoor een onderhoudsplan op, waarbij zowel op tactisch als operationeel niveau de werkzaamheden worden beschreven.

Omdat het gaat om een nieuwe trambaan die nog in aanbouw is, is afgesproken dat de provincie Utrecht en Strukton nog voor de overdracht van de Uithoflijn het voorbereidende werk starten, zodat beide partijen gesteld staan om op tijd de benodigde onderhoudswerkzaamheden op te kunnen pakken. Tijdens het test- en proefbedrijf voor de Uithoflijn zullen daarom alle noodzakelijke inleidende acties worden uitgevoerd voor het onderhoud van deze nieuwe tramverbinding tussen Utrecht C.S. en de Uithof.