Bekijk alle artikelen

Saxionstudenten ontvangen Gerard Sanderink Studiebeurzen

Op vrijdag 29 september hebben drie tweedejaars Saxionstudenten een Gerard Sanderink Studiebeurs ontvangen: Kevin Lansink uit Oldenzaal (Werktuigbouwkunde), Loes Kleinsmit uit Almelo (Chemie) en Max Ligtenberg uit Enschede (Elektrotechniek én Technische Informatica).

Initiatiefnemer en grondlegger voor de unieke beurzen is Gerard Sanderink. De ondernemer reikte zelf de studiebeurs van 10.000 euro per jaar uit. De uitreiking vond plaats op de nieuwe Saxionlocatie START!bySaxion aan het Ariënsplein in Enschede.

Talentvolle studenten

Student Loes Kleinsmit is blij met de beurs:
“Ik geef bijles in scheikunde en wiskunde aan middelbare scholieren en wil voor hen graag een website maken waarop ze online kunnen oefenen met de leerstof. Hiervoor moet ik eerst leren programmeren en dat kost veel tijd. De beurs geeft me de mogelijkheid om deze tijd te nemen!””

Sanderink wil met de beurzen studenten van Saxion en Universiteit Twente met aantoonbare capaciteiten op het gebied van technologie ondersteunen. De beurs wordt per jaar toegekend. Die blijft in principe gehandhaafd tot het einde van de studie, bij gelijkblijvende omstandigheden. Op dit moment zijn er 28 studenten van Saxion en Universiteit Twente die een Sanderinkbeurs ontvangen. Linda Grafen en Dirk Jonker vertellen in een video over de impact van de beurs op hun leven.

Stichting Gerard Sanderink
Ondernemer Gerard Sanderink is eigenaar van het investeringsbedrijf Sanderink Investments. Hij geeft hiermee leiding aan de bedrijven Centric en Oranjewoud, waaronder Antea Group en Strukton vallen.

Sanderink is geboren en getogen in Twente en draagt de regio een warm hart toe. Hij startte het beurzenprogramma met het doel om jonge, talentvolle studenten voor Twente te behouden en in hun verdere ontwikkeling te ondersteunen. Daarnaast werkt hij aan het Sanderink Technology Centre, een innovatiecentrum dat als innovatieversneller moet dienen voor talentvolle jonge technici.