Bekijk alle artikelen

Vierdaagse buitendienststelling werkplaats tramremise Nieuwegein van start

Vandaag start de vierdaagse buitendienststelling van de werkplaats op de tramremise in Nieuwegein.

Gedurende deze periode is de werkplaats niet bereikbaar voor onderhoud en reparatie van trams. Op maandag 24 juli om 08:00 uur is de werkplaats weer bereikbaar met een trekkracht en vanaf maandag 31 juli weer volledig.

Tijdens de buitendienststelling wordt de railinfrastructuur vervangen door nieuwe sporen en wissels. Daarnaast wordt er nieuwe railinfra aangelegd, die in de toekomst wordt aangesloten op de nieuw te bouwen remise.

Reizigers ondervinden geen last
Bij de werkzaamheden voor aanpassing Railinfrastructuur en Terreininrichting aan de remise in Nieuwegein vinden alle werkzaamheden plaats zonder consequenties voor het operationele proces voor reizigers. Terwijl het werk op de remise plaatsvindt rijden alle trams de reguliere ritten, ook tijdens de buitendienststelling van de werkplaats.

Na de buitendienststelling
In de vijf dagen na de buitendienststelling is de werkplaats alleen bereikbaar met een trekkracht, aangezien de bovenleiding dan nog ontbreekt. Vanaf maandag 31 juli is ook de bovenleiding boven het spoor weer operationeel en kunnen trams de werkplaats weer op eigen voeding bereiken.