Bekijk alle artikelen

Wegen en infrastructuur Um Ahoul, Qatar

In juli heeft Strukton Construction & Trading W.L.L. het eerste contract getekend met Manateq / Leighton Contracting Qatar W.L.L. in Doha, Qatar, voor de aanleg van wegen en infrastructuur in de economische zone Um Alhoul, werkpakketten 3.1.A en 3.1.B.

Strukton C&T W.L.L. is verantwoordelijk voor de levering van PMB (polymeer-gemodificeerd bitumineus bindmiddel) voor de pas ontwikkelde Economische Zone 3 (QEZ-3), die kan worden beschouwd als een complete stad en een integraal onderdeel vormt van Qatars plan voor de toekomst: Qatar National Vision 2030. Door toepassing van PMB wordt asfalt zoveel sterker dat de levensduur bijna verdubbelt, zelfs bij intensief gebruik. De werkzaamheden van Strukton omvatten het verspreiden en verdichten van de funderingslaag en de basislaag (geleverd door Leighton Contracting Qatar W.L.L. – HLG), en het leveren, aanbrengen en verdichten van de tussenlaag en de deklaag.

Um Alhoul, de economische zone 3 in Qatar, zal plaats bieden aan rond de 60.000 mensen. De zone biedt huisvesting, mogelijkheden voor recreatie, publieke en gemeenschappelijke voorzieningen en commerciële en zakelijke activiteiten. De zone beslaat een gebied van 27 km2. In Um Alhoul zullen zich bedrijven vestigen uit de metaalindustrie, de petrochemische industrie, de bouwmaterialensector, logistiek en de scheepsbouw.