Bekijk alle artikelen

OV-Terminal Den Haag feestelijk geopend

Op maandag 1 februari 2016 opende staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu het vernieuwde station Den Haag Centraal officieel.

Het vernieuwde station Den Haag Centraal is nu een feit. Op maandag 1 februari 2016 opent staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu het station officieel. Samen met burgemeester Van Aartsen van Den Haag en een nog onbekende reiziger. In opdracht van ProRail verbouwde Strukton Den Haag Centraal tot een moderne OV-Terminal.

Strukton bouwde de nieuwe OV-terminal in verschillende fasen. Tijdens de gehele bouwperiode bleef het station operationeel. Overdag waren de werkzaamheden minimaal. Het meeste werk gebeurde ’s nachts. Hiervoor werd elke nacht, nadat de laatste trein was vertrokken, de werkplaats ingericht. Ook zorgden we er aan het einde van de werkperiode voor dat alles werd opgeruimd, zodat de reizigers zich de volgende ochtend weer veilig konden verplaatsen op het station.

Glazen dak
Voor de realisatie van het bijzondere glazen dak, met de zogenaamde wybertjes, is in de hal  een tijdelijk werkplatform opgebouwd. Onder het platform konden de reizigers gewoon gebruik maken van het station. Dit glazen dak maakt dat de OV-Terminal heel licht en ruimtelijk. Én bijzonder fotogeniek. Dat blijkt ook uit de inzendingen voor de door ProRail georganiseerde fotowedstrijd (zie foto bij dit artikel).

Onze mobiliteitsoplossingen
In opdracht van ProRail verbouwde Strukton Den Haag Centraal tot een moderne OV-Terminal. Tijdens de renovatie- en nieuwbouwwerkzaamheden bleef het kopstation met zijn gelaagde vervoersfaciliteiten – trein, bus, tram en Randstadrail – in gebruik.