Kunstwerken

Complexe civiele constructies vragen om integraal projectmanagement. Betrokken partijen met uiteenlopende disciplines werken hierdoor optimaal samen voor het beste resultaat.

Van bruggen, tunnels en viaducten tot knooppunten en stationsomgevingen: civiele projecten vragen om daadkrachtige regie. Strukton Civiel wil graag die professionele partner zijn die het integraal projectmanagement voor haar rekening neemt. Die de verbinding zoekt met opdrachtgevers en betrokken partners, zodat optimaal wordt samengewerkt om de ambities van de klant waar te maken.

Innovatieve bruggenbouw

Nederland staat voor een enorme vervangings- en renovatieopgave voor bruggen die het einde van hun levensduur bereiken. Strukton Civiel biedt hiervoor innovatieve oplossingen. Zo hebben we samen met FiberCore Europe het concept SUREbridge ontwikkeld. Door de bestaande brugconstructie met een composietlaag te versterken, verlengen we de levensduur van de brug. De bouwtijd van deze renovatie is kort, de kosten zijn lager en de milieubelasting is minimaal. Dit maakt SUREbridge ook vanuit duurzaamheid interessant. Daarnaast richten we ons met sterke partners op hoogwaardig hergebruik van materialen en onderdelen.

Vindingrijk in viaducten

Strukton Civiel bouwt aan infrastructuur waarop Nederland zich fluitend voortbeweegt. De infrastructuur van de toekomst vraagt niet alleen om de beste technische constructie. Met ons innovatieprogramma richten we ons daarom ook op duurzame en circulaire oplossingen, onder meer voor viaducten. Zo hebben wij diverse innovatieve asfaltmengsels ontwikkeld en werken wij met satelliet deformatiemonitoring om het eventuele verzakken, verplaatsen of vervormen van kunstwerken als viaducten vast te stellen.

Quote icon Infrastructuur waarop Nederland zich fluitend voortbeweegt, vraagt om slimme, duurzame en circulaire oplossingen. Quote icon

Vernieuwend in tunnels

We nemen graag de regie; of het nu gaat om een fietstunnel of een grootschalige tunnel onder een kanaal of ander kwetsbaar gebied. Zowel voor projectmanagement als omgevingsmanagement hebben we de kennis en ervaring in huis, in alle projectfases. Waar zinvol stellen we innovatieve toepassingen voor, zoals brand- en geluidwerende panelen van Miscanthusbeton. Het gewas Miscanthus neemt tijdens de groei veel CO2 op en is als beton goed recyclebaar. Dubbel duurzaam dus. Bovendien hebben ze een natuurlijke uitstraling.

Slimme knooppunten

Met onze slimme oplossingen helpen we verkeersstromen te verbeteren. Een mooi voorbeeld is de Innovatieroute N737 tussen Deurningen en Enschede. Samen met de provincie Overijssel en regionale partners lanceerden we het unieke zelfsturende MOTIS-systeem. Onderdeel is de MOTIS Kruising. De 16 geluidscamera’s vangen het geluid van naderend verkeer op en vertalen het gedrag van weggebruikers in optimale systeembesturing. De verkeerslichten gaan op groen voor de drukst bereden rijrichting en het aantal rijstroken wordt hierop aangepast. Dankzij de innovatieve techniek zijn de doorstroming en de veiligheid op het knooppunt verbeterd.

Kunstwerken: aantrekkelijke stations

Bouwen in en rond een station is bouwen in een dynamische omgeving. Dat vraagt om professioneel omgevingsmanagement om de veiligheid van alle reizigers en passanten te waarborgen. Tegelijkertijd moet de nieuwbouw, verbouw of renovatie natuurlijk goed en snel verlopen. Op het project Hoofdstation Groningen hebben we om die reden een wijziging in het ontwerp voorgesteld om het bouwproces efficiënter te laten verlopen en de capaciteit van de fietskelder te vergroten. Dit waren belangrijke redenen om de opdracht aan ons te gunnen. Het station is in 2020 uitgeroepen tot het mooiste station van Nederland. Trots zijn wij ook op dat wij Station Delft Campus hebben gebouwd. Dit eerste energieneutrale station in Nederland hebben wij gebouwd in samenwerking met Strukton Rail en is vanaf nu de norm in het bouwen van nieuwe stations in Nederland.

Bekijk onze projecten in de media

John de Vroome

Manager bedrijfsbureau


+31 (0)6 28 02 08 17

Onze mooiste kunstwerken

Artikel

Samenwerken om slim te bouwen

Lees meer
Lees meer over Samenwerken om slim te bouwen

Project

Circulaire viaducten met hoogwaardig hergebruik

Lees meer
Lees meer over Circulaire viaducten met hoogwaardig hergebruik

Project

Een betere, duurzamere én veiligere doorstroom rondom Delft en Rijswijk

Lees meer
Lees meer over Een betere, duurzamere én veiligere doorstroom rondom Delft en Rijswijk

Project

SUREbridge Hardenberg

Lees meer
Lees meer over SUREbridge Hardenberg

Pagina

Green Silence Wall

Lees meer
Lees meer over Green Silence Wall

Ons specialisme in kunstwerken

Pagina

Voegovergangen

Lees meer
Lees meer over Voegovergangen

Project

Weerwaterbrug Almere

Lees meer
Lees meer over Weerwaterbrug Almere

Project

Noord/Zuidlijn metrostation Amsterdam CS

Lees meer
Lees meer over Noord/Zuidlijn metrostation Amsterdam CS

Project

Project de Groene Loper Maastricht

Lees meer
Lees meer over Project de Groene Loper Maastricht