Grondwerken en Bodemkwaliteit

Van bodemmaterialen tot ondergrondse infra, van funderingsoplossingen tot leidingsystemen: een goede ondergrond is de basis voor elk project.

Het doel is elke keer anders: de bouw van een viaduct of dijk, de aanleg van een weg of het bouw- en woonrijp maken van een nieuwe woonwijk of een bedrijventerrein. Wij zorgen voor maatwerk in grondwerk voor projecten in de grond-, weg- en waterbouw, woningbouw en utiliteitsbouw. Dit gaat verder dan het leveren en aanbrengen van grond, grind, zand en verhardingen.

Funderingswerk

Strukton Civiel heeft eigen funderingsexpertise in huis: vakbekwame medewerkers in combinatie met een modern materieelpark en innovatieve technieken. Dit zijn geheide paalsystemen en trillingvrije technieken voor binnenstedelijke en kwetsbare gebieden. Daarnaast bieden wij paalwanden, slurrywanden en in de grond gevormde wanden. We denken mee met onze klanten over de beste oplossing. Kwaliteit als fundament, passend bij de behoefte.

Leidingwerk

Afgestemd op de vraag voeren wij specialistisch leidingwerk met bijkomende werkzaamheden uit. Dit zijn bijvoorbeeld leidingen voor de aanvoer van schoon drinkwater en de afvoer van afvalwater, transportleidingen voor warmtenetten als alternatief voor aardgas, en blus- en koelwaterleidingen voor de industrie. Met onze specialistische kennis en ervaring zorgen we niet alleen voor betrouwbare en hoogwaardige oplossingen, maar ook voor zo min mogelijk overlast.

Sanering

Als de bodemkwaliteit van een stuk grond niet voldoet aan de gestelde eisen of risico’s met zich meebrengt, is het noodzakelijk om te saneren. Gevaarlijke stoffen en vervuilde grond hebben bijvoorbeeld verstrekkende gevolgen voor mens en milieu. Voorbeelden zijn chroom-6, asbest en drugsafval. Strukton Milieutechniek heeft de kennis en relevante certificaten om de sanering gepland of met spoed op de juiste manier uit te voeren. Van onderzoek, advies en uitvoering tot monitoring en nazorg: onze specialisten staan klaar.

Quote icon Door al in de ontwerpfase mee te denken, zijn duurzame oplossingen en aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk Quote icon

Duurzame en kostenbesparende keuzes

Met onze opdrachtgevers zitten wij liefst zo vroeg mogelijk aan tafel om de vraag goed te begrijpen en al in de ontwerpfase mee te denken over hergebruik van grond- en bouwstoffen. Dit levert vaak duurzame oplossingen en aanzienlijke kostenbesparingen op! We werken deskundige grondstroomplannen uit en adviseren over de beste (her)bestemming van de grond. Waar nodig voeren wij bodemonderzoek uit en geven deskundig advies. Als de bodemkwaliteit niet voldoet aan de gestelde eisen of risico’s met zich meebrengt, is sanering noodzakelijk. Ook dan bieden wij een passende oplossing.

Meer informatie

Ralf Blom

Manager Industriebouw


+31 (0)6 51 13 55 11

De mooiste projecten in grondwerken

Project

Aanpassing waterzuivering Cosun Beet Company

Lees meer
Lees meer over Aanpassing waterzuivering Cosun Beet Company

Project

Nieuwe waterleidingen bij industrie Rotterdam Europoort

Lees meer
Lees meer over Nieuwe waterleidingen bij industrie Rotterdam Europoort

Project

Nieuwe technologie voor oud riool Shell Moerdijk

Lees meer
Lees meer over Nieuwe technologie voor oud riool Shell Moerdijk

Lees meer over onze specialismen

Pagina

Leidingbouw

Lees meer
Lees meer over Leidingbouw

Pagina

Industriebouw

Lees meer
Lees meer over Industriebouw

Pagina

Strukton en bodemkwaliteit

Lees meer
Lees meer over Strukton en bodemkwaliteit

Pagina

Gevaarlijke-stoffensanering

Lees meer
Lees meer over Gevaarlijke-stoffensanering

Pagina

Incident Management

Lees meer
Lees meer over Incident Management