WeCity

Stap voor stap digitaliseren, om samen met de markt, steden tot smart cities te ontwikkelen en grote uitdagingen op te lossen

Stedelijke gebieden staan steeds vaker voor complexe uitdagingen op het gebied van mobiliteit, bereikbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid. Deze kunnen vaak alleen in samenhang en in samenwerking succesvol worden aangepakt, met behulp van slimme digitale oplossingen. Veel steden en gemeentes werken hier al aan, vaak in de vorm van proeftuinen of pilotprojecten.  Maar er is weinig uitwisseling onderling van kennis en oplossingen. Ook sluiten individuele oplossingen vaak niet op elkaar aan. Daarom moet het wiel steeds opnieuw uitgevonden worden – en dat kost tijd en geld.

WeCity biedt een manier om op eenduidige en integrale wijze de infrastructuur te digitaliseren. Het platform is een initiatief van Strukton Civiel en deels ontwikkeld in het Strukton Civiel Startup & Innovation Center “Wij zagen deze ontwikkeling en de bijbehorende behoefte vanuit de markt en besloten zelf een platform op te zetten, waar iedereen gebruik van kan maken”.

Standaardisatie

Digitale diensten en oplossingen zijn op het WeCity-platform als individuele modules in een online catalogus te vinden. Opdrachtgevers zoals gemeentes en steden, en bedrijven gespecialiseerd in de ‘hardware’ van infrastructuurprojecten zoals Strukton Civiel vinden hier de digitale bouwstenen voor om een oplossing op maat. Standaardisatie zorgt ervoor dat de digitale oplossingen makkelijk met elkaar te combineren zijn.

WeCity: onafhankelijk

WeCity is een onafhankelijk platform waar alle aanbieders van slimme oplossingen welkom zijn. Dat biedt opdrachtgevers de mogelijkheid om digitale oplossingen stap voor stap in te voeren en uit te breiden met verschillende partijen, zonder vast te zitten aan één marktpartij.

Meer weten?

Bezoek de website van dit platform

Ga naar wecity.nl

Lees meer over onze innovaties

Artikel

SolaRoad verlicht rotonde in Frankrijk

Lees meer
Lees meer over SolaRoad verlicht rotonde in Frankrijk

Pagina

Circuton

Lees meer
Lees meer over Circuton

Pagina

OPA8

Lees meer
Lees meer over OPA8