Betonbouw

Van ondergronds bouwen tot bouwen op het land en in het water. Van in situ gestort tot prefab beton en altijd afgestemd op de vraag, de omgeving en de maatschappij. Bouwen in beton. Daar zijn wij sterk in.

Van ondergronds bouwen tot bouwen op het land en in het water en van in situ gestort tot prefab beton. Ons werk is altijd afgestemd op de vraag, de omgeving en de maatschappij. Bouwen in beton. Daar zijn wij sterk in.

Al in de ontwerpfase bepalen we de bouwmethode die zich voegt naar de vraag en de specifieke omstandigheden. Zo bouwen we complete viaducten náást de spoorbaan, die op het laatste moment tijdens een buitendienststelling worden ingeschoven.

Betonbouw: duurzaam beton

Wij bouwen in beton met oog voor nu en later. Voortdurend ontwikkelen we innovatieve producten die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten. Een mooi voorbeeld is onze Green Silence Wall. Dit geluidscherm is gemaakt van Miscanthusbeton. Het gewas Miscanthus neemt tijdens de groei veel CO2 op en is als beton goed recyclebaar. Dubbel duurzaam dus. Vanwege deze uitzonderlijke milieuprestatie is de Green Silence Wall opgenomen in de Nationale Milieudatabase voor infrastructurele werken.

Quote icon Innovatieve, duurzame en circulaire betonbouw: in elke situatie de beste toepassing. Quote icon

Betonbouw: circulair beton

In 2018 lanceerde Strukton Civiel in samenwerking met TU Delft ’s werelds eerste mobiele fabriek voor de productie van circulair beton: Circuton. Dankzij deze innovatieve techniek kunnen we nu op elke (project)locatie beton hoogwaardig recyclen. Dit levert aanzienlijke CO2-reductie op en beperkt de logistieke kosten. Voeg een betonbreker en een mobiele mortelcentrale aan de technologie toe, en je maakt ter plekke nieuw beton. Dat is uniek! Ook bouw- en sloopafval (alleen al in de Europese Unie jaarlijks meer dan 250 miljoen ton!) nemen hierdoor sterk af. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan een circulaire economie en een duurzame wereld.

Kant en klaar prefab beton

Een strakke planning en minimale omgevingshinder zijn belangrijke eisen in een bouwproject. Prefab beton is dan vaak een interessante oplossing. Onderdelen worden kant-en-klaar en in time geleverd, om direct te worden verwerkt. Dit levert grote tijdwinst op, een snelle uitvoering en nauwelijks overlast voor de omgeving.

Jan van Stratum

Directeur Strukton Prefab beton


+31 (0)6 15 01 18 62

De mooiste projecten in betonbouw

Project

Noord/Zuidlijn metrostation Amsterdam CS

Lees meer
Lees meer over Noord/Zuidlijn metrostation Amsterdam CS

Project

De Hoornsebrug

Lees meer
Lees meer over De Hoornsebrug

Project

Onderdoorgang A2/N2: betere bereikbaarheid in Eindhoven Noordwest

Lees meer
Lees meer over Onderdoorgang A2/N2: betere bereikbaarheid in Eindhoven Noordwest

Ons specialisme in betonbouw

Pagina

Strukton Prefab Beton

Lees meer
Lees meer over Strukton Prefab Beton

Pagina

Voegovergangen

Lees meer
Lees meer over Voegovergangen